ikut aku follow aku yok!

Monday, 11 April 2011

Jiwa keLAJUan sepantas F1~

Bangun je pagi tadi,sakit perut tak hengat..so dengan kadar pecutan sepantas 1 saat aku masuk  tandas..memerut..perghhh.!!!Tak tau le mende ape aku makan semalam sampai sakit perut memulas² cett!!hee..jiwa kelajuan la katekan...

Semalam aku dapat peluang pertama kali dalam hidup aku,sonok tak terhingga ler..Sebab aku rasa tak sume orang ade peluang macam yang aku dapat ni..Hehehe..korang penah tgk F1 live depan mata??So semalam aku dapat peluang tu,bunyi bingit memang tak terkata la..sampai aku ngan member² cakap terjerit² sebab masing² dah pekak!But pengalaman tu memang syiok!

Sebenarnyer aku takdelah minat sangat F1 ni..Kenal pemandu F1 pon sket² jer..Cuma disebabkan peluang ni datang dengan percuma,so aku pon laju jela join..Tiket F1 yang aku dapat  ni dioffer oleh seorang rakan..Dan setahu aku tiket ni  free..Best kan free walaupon dapat hillstand jer hee..

Nak dijadikan cite kitorang datang giler awal..Kalau ikut jadual asal perlumbaan start pukul 3.45 petang,tapi kitorang sampai 1 jam setengah lebih awal..Nasib baik le cuaca hari tu sangat² menyebelahi..mendung jer..Tapi nak menunggu start race tu memang macam nak muntah darah la huhu..sebab walaupon mendung suhu membahang  bukan main!Duduk plak atas bukit,nasib baik tak rentung!Last² race delay pulak pukul 4..emm..lagilah rasa nak muntah hijau!

Pengalaman kat Sepang tengok F1 yang 1st paling best yelah kejutan tiket parking!sekali parking RM50! omaigot!Sampai member aku nak pusing balik la,nak parking tempat lain hehe..Tapi last² kitorang merelakan juge ler..Nasib baik la satu kete 4 orang,so leh la tong² (bahagi²).Then air minuman mineral botol kecik RM5..Makanan 1 set RM25..huhu..memang cekik darah la kan,tapi disebabkan F1 ni bertaraf dunia..mak rela je noks..Beli juge la air sebab tak tahan nak muntah darah  wekkk!

Lagi satu pengalaman gila ngeri aku bila tengok kete terbabas dan terbang depan mata!Wah masa tu dah terbayang macam²..Mintak nyawa minta nyawa gitu hahahaha..Dah macam Filem Final Destination 4!Keta terbang dan melayang wow!!Hebat noks!Conclusion pengalaman tengok F1 sangat² hebat!Berdesup..
Meh layan gambar² yang sempat aku snap!Layanzzz...

Tiket Free Tau!

Tengok,RM5 dia potong,then cop RM50!
Entrance..gate C3,hillstand
Mendung je langit
Parking hillstand jer..panas!huu~
Peace!aku dan DK

Ferrari..tu je aku tau heee~

5 ~budak comel conteng² dinding umah caye~:

Pembawa_Wacana said... [Reply to comment]

bes nyer dapat tengok secara live...

~dyana~ said... [Reply to comment]

Hehehe.untung sbb tiket free..kalau x
x dapat jgk heheh~

Syed Hilmi Syed Yahya said... [Reply to comment]

peh..!! 1st time tengok tiket harga Rm50...memang cekik darah betul....

Fareha Rahmat (Bos Besar) said... [Reply to comment]

best ke F1 ni? cmne nak ada minat tengok ekk..

~dyana~ said... [Reply to comment]

@syed hilmi : Tiket parking tu mmg cekik darah!!giler mahal

@fareha Rahmat : Bosan jugak,sebab kete tu laju sgt,nak snap gmbr pon x sempat heee~Tapi best gak sbb 1st dapat gi tgk.