ikut aku follow aku yok!

Monday, 25 April 2011

Namanya Nasi Tumpang~

Bentuk Nasi Tumpang

Nasi Tumpang

Nampak Sedap Tak?

Korang penah tak makan makanan ni??Namanya Nasi Tumpang..Bos aku belanja pagi tadi..katanyer makanan tradisi orang Kelantan..1st time ni makan..Nasi tu lebih serupa macam nasi impit..melekat..Antara nasi² tu diletakkan serunding,ikan,udang dan atas sekali ade telur..Maybe sebab tu la nasi ni dinamakan nasi tumpang hehehe..lauk² tu menumpang dalam nasi tu!Korang dah try??kalau belum dapatkan di pasaran yer..hehehehe

2 ~budak comel conteng² dinding umah caye~:

dwaty said... [Reply to comment]

first time aku makan... ingatkan kuih ke apa... hehehehe... nasi plak... tp okla not bad... boleh masuk tekak..

~dyana~ said... [Reply to comment]

hehe..part serunding tu yg sedap tu...